Thuiszorg Laverhof, Schijndel, N-Brabant: ‘Een bijzondere en geweldige ervaring dat je met heel je lichaam kan lachen.Een boost voor ons team om weer door te gaan. Je krijgt er weer nieuwe energie van! Marnix bedankt hiervoor. Namens medewerkers van thuiszorg Laverhof.’

Buurtzorg Houten team 1: ‘Iedereen weet natuurlijk dat teambuilding/binding heel goed is om te doen omdat een goed team goede kwaliteit zorg levert. En dat willen we allemaal leveren. Buurtzorg ondersteunt daarin met een bedrag per persoon per jaar. En wij hebben daar altijd leuke en goede dingen van gedaan, maar, de eerlijkheid gebied te zeggen, wel voornamelijk “binding”. Gezellig dus.
Dit jaar dachten we ook eens wat aan building te gaan doen, maar dan moest het wel ook leuk zijn. EN DAT IS HEEL GOED GELUKT met behulp van het bedrijf TEAMSPELING. Een echte aanrader!
Wij hadden gekozen voor een lachworkshop, met als leerelementen kritiek krijgen en ontvangen (waarschijnlijk voor velen herkenbaar als op zijn minst “een beetje lastig”) en beter kunnen vergaderen (want: vaak een kippenhok).

We hebben heel erg gelachen (bijna de luiers uit de kast nodig) en toch ook geleerd. We hebben elkaar op een andere, soms nieuwe, soms confronterende manier echt gezíen en gevoeld. De trainer was bevlogen, had kennis en humor, en was zelf overduidelijk een kei in communiceren.

Wij hadden al een fijn, warm en goed team maar deze workshop heeft de kwaliteit en openheid van en in onze onderlinge verhoudingen absoluut een boost gegeven.

Dus, Teamspeling, Clemen, Marnix, heel erg bedankt voor deze fantastische ervaring en tegen alle andere teams van Buurtzorg zegt Buurtzorg Houten uit de grond van haar hart: DOEN!!’ www.teamspeling.nl

Buurtzorg Oirschot, Lia Adriaans: ‘We zijn zeer positief over de workshop ‘Lachen, leren, loslaten’ van Teamspeling. Blij dat we dit gedaan hebben. Het is heel waardevol wat er gebeurd is in slechts twee uur: we hebben onder meer heel hartelijk gelachen en gespeeld aan begin en eind, geleerd beter te luisteren naar elkaar, en ook enkele gevoelige pijnpunten losgelaten. Alles mocht er zijn, ieder op haar manier. De combi van humor en serieusheid brengt toch weer verbinding en vernieuwing binnen ons team. Ik zou dit zeker tippen aan andere Buurtzorg-teams.’

Buurtzorg Beuningen, Lidia Hegeman: ‘Omdat we een moeilijke periode in ons team hadden gehad hadden we ervoor gekozen zowel het lachen te ervaren, en ook wat diepgang door aan de slag te gaan met Efficiënt vergaderen, Feedback geven en Zorgzaam communiceren. Omdat dit veel was in een middag hebben we wel alles kunnen behandelen maar niet echt de diepte in. Wat erg leuk was is dat we tijdens het oefenen met vergaderen we echt tot een vergaderbesluit kwamen met daarop ook de nodige acties. Ook het lachen was heerlijk: we kregen er energie van en positiviteit, vooral de Rode Loper-lach als afsluiting was erg leuk. Het in groepjes oefenen met Zorgzaam communiceren had wellicht beter met de hele groep tegelijk gekund dan leer je nog meer van elkaar. Kortom een leuke leerzame middag gehad. Bedankt Marnix namens Buurtzorg Beuningen’.