ervaring Thuishulp Zorgzaam

Enkele jaren terug begeleidden ik en Danielle Doeve (toen nog vanuit ‘Suerte Expeditieteam’) het vaste team van Thuishulp Zorgzaam (zo’n 18 personen) met:

* verbeteren onderlinge communicatie
* draagvlak creëren voor visie en missie
* verbeteren rapportage (vooral gericht op collega’s en andere zorgverleners) bij cliënt thuis

Dhr. R.K. Tielak, directeur Thuishulp Zorgzaam

‘Wij zijn Thuishulp Zorgzaam, een thuiszorgorganisatie in de regio Utrecht, waarbij de verzorgers werken volgens een eigen ontwikkelde cliëntgerichte aanpak. Pijlers zijn: aandacht, kwaliteit, flexibiliteit, verantwoordelijkheid en zorgzame communicatie tussen cliënten en personeel.

Marnix en Danielle hebben drie communicatietrainingen (incl. voorbereiding zoals o.a. intake en groepsinterview) verzorgd voor ons personeel. We zijn enthousiast aan de slag gegaan met Zorgzame (Geweldloze) Communicatie en feedback geven. Daarnaast was er ook aandacht voor de verbinding met onze visie en missie, en het verbeteren van rapporteren van handelingen bij de cliënt.

Ik heb deze sessies ervaren als leuk, afwisselend en actief. Het belangrijkste is dat we goede praktische handvatten hebben gekregen voor communicatie.

De medewerkers waren enthousiast en deden volop mee. Dit kwam ook door de manier waarop Marnix en Danielle deze sessies professioneel hebben voorbereid en gegeven. Ik kan hen aanbevelen aan elke organisatie waarbij communicatie belangrijk is.’

Mevrouw Tonny Kraag, EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende) van Thuishulp Zorgzaam.
‘Mijn collega’s en ik hebben de werksessies als heel positief ervaren. Ik merk dat nog steeds om mij heen met mijn collega’s en mijn directeur. We hadden dat stukje net nodig om goed door te kunnen in de organisatie.
We zijn nog dichter naar elkaar toe gekomen en we hebben nog meer plezier in het werk gekregen. Verder is het is duidelijker geworden hoe we in het werkveld staan en dat we elkaar hierin kunnen steunen.

Mijn conclusies:
We zijn dichter bij elkaar gekomen.
We hebben elkaar nog beter leren kennen en kunnen elkaar daardoor betere feedback geven.
We kunnen elkaar vertrouwen, je weet wat je aan elkaar hebt.
We kunnen elkaar steunen in werk en privé en hebben een hechtere band gekregen.
We zijn op weg om een nog beter en verantwoordelijk en zorgzaam team te worden met elkaar. Ook de directeur en het kantoorpersoneel horen hierbij.
We staan ervoor om Thuishulp Zorgzaam te laten draaien als een goed gesmeerd  team!’