Opkijken naar de ander die beter is en alles kan?

Ontmoet je eigen goeroe, en de kracht en energie die dat jou geeft.

> Een workshop die je op een voetstuk zet.

> Najaar 2019 (ntb), Sint-Michielsgestel

Wat is een ‘goeroe’?

foto: skirmishfrogs-com

Goeroe betekent simpelweg: ‘leraar’, en nog wezenlijker: hij/zij die je van donker (gu) naar licht (ru) leidt. Meestal bedoelen we ermee een wijze, sjamaan, ‘echte’ Indiase guru, verheven meester, invloedrijke management-denker etc.

In deze workshop zien we het fenomeen ‘goeroe’ ruimer: elke persoon wiens wijsheid, roem, aantrekkelijkheid etc. we volgen en die we vaak ongemerkt op een voetstuk zetten op zo’n manier, dat we onszelf voor een deel uitschakelen. Zodat we ons klein houden, andermans wil tot wet verheffen en vooral: kracht weggeven. Er zit volgens ons nog van alles vast op dit stuk. Wat wil vrij?

Waarom deze workshop en voor wie?

Lijkt het jou ook verfrissend en heilzaam om die patronen ‘ns te doorgronden en te transformeren? Om de dynamiek van goeroe-zijn en – volgen dieper te ervaren, en je eigen goeroe te (her)ontdekken en (her)waarderen? Deze workshop is voor iedereen die dat wil ervaren. Voorbij dualiteit komen in een space die voelt als thuis. Iedereen vanaf 18 jaar is volledig welkom, ongeacht achtergrond en ervaring.

Opbouw van de workshop

In deze workshop spelen we in op wat er in het moment gebeurt. We volgen wel een opbouw, waarbij we bepaalde werkvormen voor ons zien, zonder dat ze al te strak vastliggen:

> Welkom en introductie

> Loskomen en elkaar ontmoeten

> Ontdek wat een goeroe(volger) ervaart en doet

We laten op ons inwerken: wat is een goeroe, wat is een goeroevolger, een ‘adept’? Voor wie ben jij weer de goeroe? Speels ontdekken van rollen/archetypen. En we heten een inspirerende mysterie guest welkom!

> Jouw verwachtingen en wat die creëren

Jouw goeroe is het gevolg van jouw verwachtingen en projecties. Sterker nog: de goeroe is precies dat. Hoe werkt dat? Herken je wat jouw creatie is?

En wat gebeurt er als de goeroe(volger) verdwijnt? Of van het voetstuk valt…maar wacht even, een goeroe valt niet van zijn voetstuk, maar van jouw voetstuk. Dus wat er blijft dan nog over als je verwachtingen t.a.v. de goeroe verdwijnen? Dit beleven we met bv. bewegende vormen en een Appreciative Inquiry-gesprek.

foto: Marco Reeuwijk

> Transformatie & integratie

Je ontdekt verder je innerlijke goeroe. Die heeft zoveel moois te bieden. Het hele leven is bovendien ook continu een goeroe, als je het wilt zien. We creëren een energieveld dat ons hierin steunt. Met expressievormen uiten we wat in ons leeft.
Er is bovendien een vuurceremonie voor loslaten en transformatie.

> Reflectie en afronding

Wat heb je ervaren? Wat neem je mee? Met o.a. een deelronde (talking stick).

Resultaat

Je laat beperkende patronen los. Je stapt in je eigen goeroe: je eigen wijsheid, je eigen meesterschap. Speels ontdek je dat nieuwe potentieel – waarvan je al lang wist dat het er zat. Je gaat dat aan vanuit de lust om te onderzoeken èn te genieten.

Praktisch

  • Datum: volgt, najaar 2019. Inloop 09 uur, start 09.30 uur, einde 17 uur
  • Locatie: centrum Benedicta, Zegenwerp 1B, Sint-Michielsgestel (iets voor de hockeyvelden, bij de Dommel). Dit is 8 km. ten zuiden van Den Bosch. Bushalte dichtbij; busreis 20 min. vanaf Den Bosch CS.
  • Deelname: € 85 per persoon incl. BTW en e-ticket, ex. lunch.
  • Een heerlijk verzorgde lunch met biologische producten is mogelijk à € 12,50. Opgave uiterlijk …..
  • Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers. We werken met een wachtlijst en/of starten een 2e workshopdag bij extra grote belangstelling.
  • We zien ook al mogelijke vervolgstappen op deze workshop. Uiteraard hangt dat af van jullie wensen.

Meld je aan! Klik hier voor de e-ticket-pagina.

Meer weten? bel Marnix op 06 15 05 08 24 of mail goeroe at Wayra punt nl

Over de begeleiders

Magda Verwey

De organisatie en begeleiding is in handen van Magda Verwey en Marnix Lamers.

Marnix Lamers

Magda is spiritueel coach met als goal het werken aan bewustwording en inzicht krijgen in issues van je leven. Marnix is inspirator en trainer op het gebied van communicatie, bewustwording en waardecreatie.

Meer informatie over hen vind je hier:
Magda Verwey  en Marnix Lamers.

Heel graag tot zondag 24 maart!