Wat is Joyfulness?

Behoefte aan meer vitaliteit in jouw organisatie? Dat begint met verbinding maken met dat waar je blij van wordt. Dit gegeven trekken we door in samenwerkingsprocessen, teambuilding, communicatie en ‘nieuwe intelligentie’. Dat is in alle eenvoud de Joyfulness benadering: een integraal bedrijfsprogramma voor (middel)grote organisaties, dat wezenlijk vorm geeft aan future-proof organisaties.

506486__joyful_pBeknopte visie op vitaliteit voor organisaties

We worden blij als we ons fit voelen, verbonden en gewaardeerd. Dat brengt enorme energie op gang die bergen kan verzetten. Het integraal aanpakken van vitaliteit vanuit verbinding met die energie, creëert grote meerwaarde en efficiency. Zie het op celniveau: een gezonde, vitale cel (medewerker) communiceert beter met de cellen eromheen (collega’s). Op een hoger niveau werken we met Joyfulness aan een compleet vitale organisatie.

Vaak wordt vitaliteit in organisaties aangevlogen met bijvoorbeeld een voedings- en bewegingsprogramma, en heel ergens anders, vanuit weer een andere visie worden, teamontwikkeling of communicatietrainingen belegd. Dat kan slimmer.

Hoe werkt Joy(fulness)?

Doen waar je blij van wordt lijkt te mooi om waar te zijn. Een privé-aangelegenheid. Iets voor dromers. Iets wat te ver gaat in ‘de echte, harde wereld’.

Draai het eens om: wat als je wel consequent vreugde opzoekt als bedrijf, zorg- of onderwijsinstelling? Op een tastbare, zakelijk verantwoorde manier? Dan bereik je een wezenlijk hoger prestatie- en bewustzijnsniveau. Iets waar velen sterk naar verlangen in deze uitdagende tijden vol transformatie.

joyful-animals-12Van nature zit elk mens vol Joy. We zijn gemaakt om juist dat te doen waar we blij van worden. Dat is overigens niet alleen lang leve de lol, de oppervlakkige blijdschap. Het gaat om ruimte voor de vreugde die we ontlenen aan het doen van vervullende dingen. En ook om in de spiegel te kijken om te zien wat onze schaduwkanten zijn en die aangaan. Waardoor we als mens groeien, om werkelijk betekenis te geven aan ons leven. Dat maakt energie vrij. En wat wil elke organisatie? Energie.

Vreugde en blijdschap zijn zo een geavanceerd maar simpel kompas voor organisaties. Joy is een ‘organising principle’: het geeft sturing aan wat we willen creëren.

We zijn niet gemaakt om vooral prikkels van buiten te volgen. Dat gebeurt helaas echter te veel. Dat creëert passiviteit en gebrek aan betrokkenheid. Kan dat ook anders?

Alleen mensen die werkelijk gehoord en gezien worden, zichzelf mogen zijn, komen werkelijk in actie. Op authentieke wijze, die vitaal maakt. Met een niet te stoppen kracht.

Joy(fulness) maakt in jouw organisatie juist die kracht los. Daarmee kunnen we oude beperkende ‘programmering’ loslaten, ook op het niveau van de organisatie. Overtuigingen als: ‘zo gaat het hier nu eenmaal’, ‘we moeten er hard voor werken hoor, het komt ons niet aangewaaid’, ‘eerst zien, dan geloven’, ‘dat is voor ons niet weggelegd’, ‘doe maar normaal, dan doe je al…’, mogen getransformeerd worden.

Unique Selling Points van Joyfulness

 • Integrale aanpak, met groot onderscheidend vermogen.
 • Bruikbaar voor elke organisatie die een stevige stap wil zetten.
 • Flexibel: steeds maatwerk.
 • Snelle resultaten.
 • Ervaringsgericht en zeer praktisch toepasbaar.
 • Opschaalbaar.

Wat zijn resultaten?

 • Grotere teamspirit, toename van motivatie en medewerkerstevredenheid.
 • Toename van zelfsturend vermogen, betrokkenheid en eigen initiatief/verantwoordelijkheid.
 • Vergroten van fitheid en vitaliteit; afname fysieke en mentale stress, spanningen en verzuim.
 • Verheldering communicatie.
 • Collectieve intelligentie: complexe vraagstukken vernieuwend beantwoorden.
 • Meer energie en draagvlak voor organisatieveranderingen.
 • Veel leren als individu, stof voor persoonlijke ontwikkeling.

Een Joyfulness-traject kan allerlei vormen aannemen en duren tussen de twee maanden en bijv. een jaar.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan meer over het Joyfulness bedrijfsprogramma.