Wat is Nieuwe Waarde Creaties?

Een nieuw platform voor sociale innovatie en werkelijke waardecreatie. Dat is een bijdrage vanuit ons hart en oorspronkelijkheid aan een wereld die werkt voor iedereen. Op basis van gelijkwaardigheid, co-creatie en overvloed, in plaats van schaarste, concurrentie en exploitatie. We organiseren onder meer unieke events en leggen nieuwe waardevolle verbindingen.

We helpen vernieuwers handen en voeten geven aan een nieuwe samenleving. Denk dan onder meer aan circulair ondernemen, groen en sociaal. We bieden daarmee praktische tools en inspiratie voor positionering in de nieuwe economie en samenleving.

Voorbeelden zijn:

 • Zelfvoorzienende voedselproductie door bedrijven.
 • Nieuwe sociaal-economische en financiële benaderingen en tools voor particulieren en bedrijven.
 • Nieuwe vormen van bedrijvigheid, organiseren en communiceren die aansluiten op zelfvoorziening en zelforganisatie.
 • Vrije energie zoals introductie nulpuntsenergie-apparaten met zeer hoge energiewaarde en lage kwh-prijs, voor zowel huishoudens als industriële toepassingen.

Wat ons drijft is om mensen en organisaties te helpen werkelijk te leven naar onze volle potentie, en bewuster om te gaan met de aarde en onze eigen talenten en energie. We mogen opbloeien. Het gaat erom dat innerlijke bewustwording en creaties in de materie komen, samenvallen.

grassprieten_juiste formaat_zonder naam

Voor wie?

Individuen en teams die in en rond organisatie willen vernieuwen. Die hoofd, hart en handen uit de mouwen willen steken. Die weten dat het anders kan, maar nog hulp, steun of inspiratie zoeken. Denk aan:

 • Bedrijven middelgroot en groot
 • Instellingen zorg, onderwijs e.d.

Meedoen?

Doe mee aan de 1e Nieuwe Waarde Experience op 31 mei en 21 juni. Op basis van open inschrijving. Ook  in company zijn er allerlei mogelijkheden. Ga naar www.nieuwewaardecreaties.nl. Doe ook mee!

wittebloemmetdruppel_juiste formaat_zonder naam

Ter illustratie de presentatie van Marnix bij de verkiezing van ondernemer van het jaar Utrechtse Heuvelrug op 16 januari j.l. Daarin zie je concrete voorbeelden van vernieuwing in ondernemerschap. (Circulair-groen-en-sociaal-ondernemen-Presentatie_16jan2017). Enkele voorbeelden vind je ook hieronder, met steeds een korte toelichting:

> Bijzonder ondernemerschap Utrechtse Heuvelrug:

 • Zonheuvel & Band op Spanning: werkgelegenheid gecreëerd, minder brandstof nodig doordat er met hulp van gemeenten mensen aan het werk zijn geholpen: als nieuwe medewerker van Band op Spanning brengen zij aan bezoekers van Zonheuvel op de parkeerplaats banden op goede spanning te brengen voor bezoekers van Zonheuvel, milieuwinst.
 • Winkelgebieden in Driebergen werken meer samen. Eerder waren ze meer eilanden. Nu denken ze ook in algemeen belang .
 • Biobasis, Zeist: goede producten (bio); leuke sfeer, en ook bijzonder: klanten kunnen lid worden. Dat zie je niet vaak.
 • Coffee Corazon, A’foort: geen wifi/laptops maar echte verbinding. Dat is uniek in deze tijd. Ze bedienen liever mensen die aanspreekbaar zijn en niet wegkruipen achter een scherm. De klant is geen koning, klant en medewerker zijn gelijkwaardig.

> Bijzonder ondernemerschap Nederland:

Zeer vernieuwend. Achtergrond is dat banken nu: creëren geld om rente te verdienen. Liever: geld creëren om handel te faciliteren. Dus is het zaak dat we als ondernemers en samenleving rentevrij geld en krediet organiseren. Daarmee omzet en liquiditeit van bedrijven + koopkracht consumenten vergroten, kapitaalschaarste MKB oplossen.

 1. Stad van Morgen / Sustainocratie regio Eindhoven: samenwerken aan duurzame menselijke vooruitgang. Waardecreatie, talent-inzet, multidisciplinair samenwerken, vele projecten. Van Smart City naar Wise city.
 1. Common Easy: peer-to-peer verzekering arbeidsongeschiktheid + apparatuur zp-ers. Je draagt het met elkaar, en de verhouding van wat je inlegt en uitbetaald krijgt als het nodig is, is veel gunstiger. Bovendien bepaalt je netwerk de hoogte van je uitkering. Technisch zit het ook goed in elkaar.
 1. Schoongewoon: schoonmakers mede-eigenaar van bedrijf. Uniek! Geeft veel grotere betrokkenheid.
 1. Brabant Health Deal: gezondheid en welzijn (en niet economie) staan voorop bij gebiedsontwikkeling. Ook uniek, dit onder aanvoering van de provincie. Lees artikel op site GGD.

Er is natuurlijk veel meer…later meer.