Wat is Nieuwe (W)Aarde Creaties?

Een innovatief platform om handen en voeten te geven aan een nieuwe samenleving: circulair ondernemen, groen en sociaal. We bieden praktische tools en inspiratie voor positionering in de nieuwe economie, de nieuwe samenleving.

Nieuwe (W)Aarde Creaties stimuleert vernieuwing en begeleidt bij met name:

 • Zelfvoorzienende voedselproductie door bedrijven.
 • Nieuwe sociaal-economische en financiële zekerheden en tools voor particulieren en bedrijven.
 • Nieuwe vormen van bedrijvigheid en manieren van organiseren die aansluiten op zelfvoorziening en zelforganisatie.
 • Vrije energie: introductie apparaten nulpuntsenergie met zeer hoge energiewaarde en lage kwh-prijs, primair voor industriële toepassingen.

Wat ons drijft is om mensen en organisaties te helpen werkelijk te leven naar onze volle potentie, en bewuster om te gaan met de aarde en onze energie. We mogen opbloeien!
Het gaat erom dat innerlijke bewustwording en creaties in de materie komen, samenvallen.

Voor wie?

Teams, groepen en organisaties die echte innovatie aan willen gaan. Die hoofd, hart en handen uit de mouwen willen steken. Denk aan:

 • Bedrijven middelgroot en groot
 • Instellingen zorg, onderwijs e.d.
 • Groepen particulieren, bv. die een (zelfvoorzienings)project e.d. willen starten of al bezig zijn.

Meedoen?

Vanaf februari/maart organiseren we creatiesessies om hiermee aan de slag te gaan. Dat kan op basis van open inschrijving. Ook kan dit in company. Neem contact op met ons. Graag tot ziens!

De presentatie van Marnix op avond verkiezing ondernemer van het jaar Utrechtse Heuvelrug op 16 januari dit j.l. met voorbeelden van vernieuwing in ondernemerschap vind je in deze PDF (Circulair-groen-en-sociaal-ondernemen-Presentatie_16jan2017). De concrete voorbeelden vind je ook apart hieronder, met steeds hele korte toelichting:

> Bijzonder ondernemerschap Utrechtse Heuvelrug:

 • Zonheuvel & Band op Spanning: werkgelegenheid gecreëerd, minder brandstof nodig doordat er met hulp van gemeenten mensen aan het werk zijn geholpen: als nieuwe medewerker van Band op Spanning brengen zij aan bezoekers van Zonheuvel op de parkeerplaats banden op goede spanning te brengen voor bezoekers van Zonheuvel, milieuwinst.
 • Winkelgebieden in Driebergen werken meer samen. Eerder waren ze meer eilanden. Goed dat ze ook in algemeen belang denken.
 • Biobasis, Zeist: goede producten (bio); leuke sfeer, en zeker bijzonder: klanten kunnen lid worden. Dat zie je niet zo heel vaak.
 • Coffee Corazon, A’foort: geen wifi/laptops maar echte verbinding. Dat is uniek in deze tijd. Ze bedienen liever mensen die aanspreekbaar zijn en niet wegkruipen achter een scherm. De klant is geen koning, klant en medewerker zijn gelijkwaardig.
 • Autobedrijf Kempenaar, Driebergen: eerste autohotel in Nl, derde ter Wereld. Dat is een effciente, automatisch bedienbare opslagplek voor kapotte auto’s. Bovendien met zonnepanelen op het dak, en regenwater dat infiltreert in grondwater.
 • Gemeente Utrechtse Heuvelrug: Lenny Putman die haar nek uitsteekt voor duurzaamheid. Ook zij verdient een pluim!

> Bijzonder ondernemerschap Nederland:

Zeer vernieuwend. Achtergrond is dat banken nu: creëren geld om rente te verdienen. Liever: geld creëren om handel te faciliteren. Dus is het zaak dat we als ondernemers en samenleving rentevrij geld en krediet organiseren. Daarmee omzet en liquiditeit van bedrijven + koopkracht consumenten vergroten, kapitaalschaarste MKB oplossen.

 1. Stad van Morgen / Sustainocratie regio Eindhoven: samenwerken aan duurzame menselijke vooruitgang. Waardecreatie, talent-inzet, multidisciplinair samenwerken, vele projecten. Van Smart City naar Wise city.
 1. Common Easy: peer-to-peer verzekering arbeidsongeschiktheid + apparatuur zp-ers. Je draagt het met elkaar, en de verhouding van wat je inlegt en uitbetaald krijgt als het nodig is, is veel gunstiger. Bovendien bepaalt je netwerk de hoogte van je uitkering. Technisch zit het ook goed in elkaar.
 1. Schoongewoon: schoonmakers mede-eigenaar van bedrijf. Uniek! Geeft veel grotere betrokkenheid.
 1. Brabant Health Deal: gezondheid en welzijn (en niet economie) staan voorop bij gebiedsontwikkeling. Ook uniek, dit onder aanvoering van de provincie. Lees artikel op site GGD.

Er is natuurlijk veel meer…later meer.