We hebben d’r! Bewustzijn. Want we hebben bewustzijn. Of zijn we vooral in bewust-zijn? We leven in elk geval in bewustzijn. Je bewust zijn van…ja van wat eigenlijk? Weet ik het…ik weet misschien wel, en misschien ook niet wat bewustzijn is. Ik benader het. Tijd voor een ervaring.

Griftpark – shiftpark

Op deze zondagmiddag in de speeltuin in het Utrechtse Griftpark werd mijn rust als relaxt in het gras liggende ouder ruw verstoord. Een jongeman ging erg tekeer tegen een jong jongetje. Niet zijn zoon, wel een menneke dat even onder zijn hoede was. Het jongetje deed niet wat hij wilde. De man werd behoorlijk streng en verhief zijn stem. ‘Ik ben er klaar mee’, klonk het fel. Een andere ouder keek ook op. Ik kwam in actie, na een hele korte interne dialoog a la ‘waar bemoei ik me mee’ en ‘wat zal hij wel denken’. Mijn eerste, ietwat fel uitgesproken ‘praat je altijd zo tegen kinderen?’ hoorde hij niet. Ook maar beter!

Split second introspectie….

Toen ik naast hem ging staan werd ik vriendelijker en sprak meer vanuit mijn hart. Ik vroeg eerst ‘mag ik iets zeggen? Wat je zegt kan nogal hard overkomen bij kinderen’. En ik zag dat dat direct binnen kwam. Hij luisterde werkelijk, gaf me gelijk en was me zelfs dankbaar voor wat ik zei. Ik voelde dat er in hem in een split second een introspectie plaatsvond. Ik kon het bijna niet geloven, zo’n verandering in mijn en zijn stemming, een shift in ons bewustzijn….ik was erg opgelucht en blij dat ik me had uitgesproken. Het jongetje was ook blij. Ik zei de man dat ik ook wel eens boos ben op mijn zoon, en dat het natuurlijk ook frustrerend is als kinderen steeds weglopen terwijl je dat niet wilt en verantwoordelijk voor ze bent.

Life is a teacher

Voor mij is dat bewustzijn: voelen, kijken en vaststellen wat ieders behoefte is. De grens opzoeken. Communicatie over dat alles. En veel meer.

Deze man en het jongetje gaven mij de kans in te zien dat ik zelf kan veranderen. Want net voor het ‘incident’ was ik zelf ergens helemaal klaar mee. En had ik vervolgens kort een diepe ademhalingsoefening gedaan om helemaal tot rust te komen. Ik was me bewust van mijn eigen zwaarte en koos iets anders. En ziedaar ineens de kans dat andere, ruimere bewustzijn in praktijk te brengen.

 

Een echt ding

Bewustzijn is dus een ding van me. Ik ben er steeds mee bezig. Het fascineert me. Het daagt me uit. Het zet me stil. Het zet me aan het werk. Ik zie mijn eigen proces steeds meer.

Bewustzijn wordt steeds meer een echt ding voor ons mensen. Onze gedachten materialiseren zich steeds meer. Wat we denken, wordt vroeg of laat werkelijk de werkelijkheid…. de mate waarin, neemt sterk toe. Dat zijn we eigenlijk nauwelijks of niet gewend. Wen er maar aan, want we groeien heel sterk, in bewustzijn individueel en collectief. Lijkt mij fijn!

“We get to choose our thoughts, and from them follow our words and actions. The energy created then crafts the “coincidences, accidents and serendipities” we’ll meet that will lead to a manifestation of the worlds we once dreamed of.” (Mike Dooley)

Cruciaal is dan nog wel steeds weer te onderzoeken welke onderbewuste gedachten te hebben. We creëren wat we geloven.

Droom lekker verder!

We kunnen meer aan, dus we kunnen ook onze gedachten meer aan. En we kunnen onze dromen ook meer aan. We zijn er klaar voor! Wat we echt willen, diep van binnen, kan dus steeds meer werkelijkheid worden.

So….dare to dream the world into being…

And be conscious…together!