De App-ocalyps is hier! Een grote ineenstorting van iets waar we met man en macht in geloofden. Waar we blind van werden. Waar we ons aan ophingen, althans zo lijkt het. Wat zand in onze gretige ogen strooide…

Gekluisterd aan de buis…

Vertel…wat is deze App-ocalyps? Laat me het uit de doeken doen. We worden volgens mij massaal wakker en beseffen nu steeds meer dat apps ons uiteindelijk niet zoveel verder brengen. Apps, wat mij betreft als verzamelnaam voor alle ‘handige’ tools en techniek die ons kluisteren aan materie, aan beeldschermen, aan virtualiteit. Waardoor we geloven dat oplossingen buiten ons liggen. Die ons dus afhankelijk maken en weghouden van onze essentie, kracht en eigen waarheid.

Apps die ons doen geloven dat we met weer een nieuwe app nog meer gemak ervaren in ons leven. En dus weer aandacht voor weer een update, weer een nieuwe release…ik merk dat steeds meer mensen er vooral erg moe van worden.

En jij dan, Marnix?

Ja natuurlijk maak ik nu gebruik van een computer, en maak ik ook gebruik van materie, en van allerlei apps. Heel handig, zeker. Maar ik leef steeds meer vanuit bewustzijn, en liefde. Bewustzijn, tijdloos, wat er altijd is, vrij voor handen, Free Energy dus. Liefde, het sterkste cement van deze wereld. Dat is al lang ‘gecreëerd’, wellicht noemen we het ‘ontworpen’, door het Universum zelf.

Is liefde een app? God lacht nu hard, dat vindt hij wel grappig….en ja, lachen, ook zo’n schitterende app! Ik hecht niet echt meer aan techniek.

Alles is er…wisten wij veel!

Want alles wat we nodig hebben, is beschikbaar in de wereld. We hoeven het idee van schaarste niet te accepteren. Aan het idee dat we keihard moeten werken, en dan hopelijk genoeg hebben om alles te kopen wat we willen, opgedrongen door reclame. Schaarste speelt vooral een kleine elite in de kaart die ons heeft laten geloven, waar we in trapten, dat we afhankelijk zijn van hen, van beperkte middelen, en van technologie.

We hebben er een neus voor…

Wat hebben we echt nodig? Wat is ‘eternal’ en wat is ‘external’? Hoeveel terabyte aan informatie gaan we nog verspreiden voordat we voelen dat we informatie niet kunnen drinken?

De app-ocalyps is hier. Recht voor onze neus. Snif, snif…ja ik ruik het….Super! Dat is echte vrijheid.

En weet je ….apocalyps, het Griekse woord betekent oorspronkelijk geen grote kladderadatsch, maar ‘opheffen van de sluiers’. Het zichtbaar worden van de werkelijkheid. De openbaring. Ook een mooi woord: open-baring, de open, transparante baring, geboorte, van iets nieuws. Dat is volop gaande als je het mij vraagt….ik wil die baby wel zijn 🙂