Al millennia zoeken we de perpetuum mobile, het apparaat dat altijd doorgaat. Nimmer hebben we dit echt geloofd.

Doorgaan waar anderen stoppen

Maar ja, er zijn altijd mensen die doorgaan waar anderen stoppen. Nikola Tesla was zo iemand. Hij is de grootste uitvinder aller tijden. Hij kwam op de proppen met onder meer de radio, wisselstroom, de TL-lamp, wisselstroomgenerator, de wisselstroomelektromotor en van andere belangrijke componenten van het huidige elektriciteitsnet. Zoals je op Wikipedia kunt lezen vinden sommigen diverse van zijn latere uitvindingen te vreemd. Ik vermoed dat dat deels begrijpelijk is, maar zeker ook deels absoluut niet. Je moet maar net het vermogen hebben te waarderen wat hij zag. En hij was zijn tijd ver vooruit.

Kun je je een wereld voorstellen zonder die zaken die hij uitvond? Kijk eens om je heen…nee toch. Ik tik mijn woorden en gebruik stroom via wisselstroom. Etc.

En hij, deze bescheiden, beschaafde en gedisciplineerde man uit Kroatië/Servië (dat wordt betwist…) stemde steeds af op hogere kosmische informatie, om nieuwe uitvindingen in de wereld te zetten.

Begin vorige eeuw ontwierp hij een apparaat dat quantum-energie opwekt. Energie uit het quantum-veld, het veld van oneindige mogelijkheden. Voor zover ons bewustzijn dat aankan. En dat kan het, als we dat maar geloven vanuit ons diepere weten.

Nu is het apparaat er

In iets aangepaste vorm is dit apparaat van Tesla er nu, als prototype: de QEG, de Quantum Energy Generator. En hij werkt echt. Ik heb de filmpjes gezien van de prototypes en allerlei informatie gelezen van de ontwikkelaars en deskundigen gesproken. De helden van nu zijn de mensen van het Fix the World-project, waarbij de zeer bezielende HopeGirl en de uitvinder van het huidige apparaat James Robitaille mij via internet bekend zijn.

Revolutie

De handleiding staat gewoon online sinds 4 weken en dat is revolutionair. Nooit eerder is info helemaal vrijgegeven, door angst/krampachtigheid bij uitvinders, maar ook door tegenwerking van traditionele krachten die hier geen belang bij denken te hebben. De (vooral Amerikaanse) ontwikkelaars zeggen: ‘hier wereld, pak aan, het is echt de hoogste tijd, geen concurrentie-denken, maar open source delen! Ga aan de slag allemaal!’ Ze hebben enorm hun nek uitgestoken, en zelfs doodsbedreigingen gehad. De belangen zijn groot….maar het zijn natuurlijk in essenties mispercepties bij hen die niet meekunnen in de vernieuwing.

Hoe werkt de QEG?

Een generator wordt door een motor aangedreven. Een rotor creëert via een oscillerend circuit een resonant veld. Dat onderhoudt zichzelf. De energie van de generator wordt terug gelooped naar de motor waarbij dan ook nog extra energie overblijft. De spoeling valt ook op als je ‘m ziet.

De makers: ‘First we use a starting power source, such as an outlet or a crank to power the 1 horsepower motor. This motor spins the rotor in the generator core. The unique oscillator circuitry configuration in the generator core causes resonance to occur. Once the core achieves this resonance it can produce up to 10KW of power, which can then be run through an inverter to power the motor that spins the rotor. You can then unplug the motor from the original power source and the generator will power itself.’

De QEG heeft voor het opstarten heel even wat elektriciteit nodig van het stroomnet, en heel snel al niet meer. Dan wekt hij 10Kwh op, continu, waarvan hij minder dan 1 Kwh nodig heeft om zelf te draaien. Dus 9Kwh opbrengst, continu. Een normaal huishouden heeft rond de 5 a 10 nodig. De QEG draait zonder verdere kosten van brandstof! De enige kosten na het starten zijn om de zoveel jaar onderhoudskosten zoals bij alle apparaten.

De electriciteitsbedrijven kunnen hun borst nat maken. Bedenk maar eens wat de implicaties zijn op termijn.

En wat doet Wayra daarmee?

Ik ben nu bezig met anderen een crowdfunding-actie op te zetten om de ontwikkeling mogelijk te maken. We willen dus een QEG gaan maken en in jouw huishouden en bedrijf (helpen) brengen! Aanschaf van onderdelen is de grootste stap, omdat dat uit allerlei hoeken moet komen. Het maken is ook niet heel gemakkelijk, maar er zijn mensen, ook in ons land, die dit kunnen. Als het prototype er is gaan we ermee de boer op voor het vervolg, om verdere productie mogelijk te maken in Nederland. In meer dan 30 landen wordt er aan gewerkt. In China en Taiwan zijn er al 5.000 man mee bezig. We kunnen over en weer profiteren van elkaars kennis en energie.

Samen helpen.…yes!

Heb je interesse om mee te helpen, op welke manier dan ook? Wil je ook financieel bijdragen? Of contacten aandragen? of iets anders? Heel graag. Laat het me weten via marnix at wayra punt nl. Uiteraard krijg je dan nadere informatie vooraf en ook delen we graag kennis en inzichten met je, zodat het een collectief iets is.

Dat is waar deze tijd om vraagt. Samen creëren, samen eigenaar zijn, samen verantwoordelijkheid nemen. Vanuit overvloed, zodat we schaarste achter ons laten. Kijk naar de natuur, die creëert vanuit overvloed. Nu wij nog – zodat de spoeling dikker wordt!

Lees hier veel meer:

Hier de Fix the World beschrijving van de QEG.
Hier de Manual met onderdelen lijst en bouw beschrijving.
Info om je eigen QEG produktie te starten.
Hier een Prezi document met veel verzamelde QEG info.
Hope girl Blog met info over de aanloop van dit QEG Open Source project .
QEG  Building Nova Earth Website

Hope Girl QEG presentation in London 12 April  video
Fix The World QEG interview door PESN 3 April  video.
Achtergrond info video over dit project wat een breed beeld schetst van de huidige stand van zaken op Aarde.