Bike_MPK_glowpaint_crop_300Mijn zoon Emanuel is 8, net als zijn maatje Tijn. Hun samenspel mag een voorbeeld zijn voor vele topsport- en werkteams: soepel, goed in de afstemming, een hoop lol, lekker dynamisch met rust op z’n tijd….

Elk duo kent denk ik unieke patronen, gebaren en stopwoordjes. Een van de favoriete kreten is: ‘Glow in the dark gast!’ Eerst vond ik (die ook trainingen geeft waarin ‘niet-oordelen’ een cruciaal element is…ahum) dit stom. Omdat het voor mij refereert aan een andere wereld: glitterspul, onnodige gadgets, plastic en weet ik wat. Dan veeg ik inderdaad veel op een hoop, ja dat is zo, gast!

Het mooie is weer: accepteer ik wat de wereld me geeft en kies ik daarin mijn eigen weg? Laat ik die handschoen eens oppakken 🙂 Even zien… glow in the dark….juist, dat is dus gloeien in het donker. Wat is gloeien? Licht geven, liefde geven, hoop, vertrouwen, kracht en wijsheid. Nix mis mee toch? En wat is donker? Het enge duister, oeiiiiiii….in wezen is duister vooral onwetendheid, denk ik. Onwetendheid bv. over wat er onder de oppervlakte zit van ons gedrag. Veel meer dan we vaak beseffen, als je het mij vraagt. Are we talking beperkende overtuigingen? Zoals:the-dude-abides-christian-broadbent je moet per se hard werken om succesvol te zijn. Of: een oplossing, een antwoord op vraagstukken moet moeilijk, uitgebreid zijn om waardevol te zijn. Of: concurrentie en schaarste zijn nu eenmaal gegeven.

Als we gloeien trekt die mist in ons vanzelf op en komt er licht. Waar er licht is, kan er geen duister meer zijn. Dus ja, glow in the dark…graag! Gast, ja ook dat klopt dude…want we zijn altijd ergens te gast nietwaar.

Hoe vertaalt zich dit naar de werkvloer? De hotspot waar we zovele uren creëren, business genereren, samenwerken. Ik zie in organisaties zoveel spanningen, misverstanden, wantrouwen. Nergens loopt het echt lekker schijnbaar, of wel? Onwetendheid? Lijkt mij wel. Er zijn allerlei redenen voor. Ik ben er zeker van dat bijna niemand in wezen het gedoe wil dat er nu vaak is. Echter, we zijn sterk gegrepen door de angst voor tekort.

Hoe komen we daaruit? Hoe kom jij eruit, GAST?

loesje_werkHoog tijd voor het meest moddervette cliché: je verandert het eerst alleen zelf. Het is waar, gast. Ik heb steeds minder behoefte aan ‘naming & blaming’, het namen noemen van en de schuld geven aan anderen en ‘het grote systeem’. Doodlopende weg… Ook al geloof ik ook dat veel systemen inderdaad een dynamiek van zichzelf hebben ontwikkeld, die supersterk en zeer belemmerend kan zijn. Maar wat dan? Het systeem gaan vragen zichzelf te veranderen? We are the system, dude. Let the system glow, dude!

Dus: wat kun je zelf doen? Hoe kun je zelf als medewerker, als ondernemer, als creator glowen in the dark? Ik geef 7 heel basale tips:

1. Ademhaling: wat? Verandert dat het systeem? Niet denken, gewoon doen. Haal nou eerst eens langzaam adem, door je neus. Misschien wel met ogen dicht. Vergeet alles even, focus op je adem. Al is het maar 10 seconden, het helpt al. Houd de adem even in, en adem dan langzaam uit. Het langer inhouden en de neusademhaling bevorderen de zuurstofopname in je bloed. Yogi’s die vergevorderd waren, haalden slechts 3 x per minuut adem. Dat is dus eens per 20 seconden. Waarom zou je dat doen? Je wordt rustiger, en krijgt al heel snel toegang tot meer wijsheid en creativiteit, bijv. omdat je hersengolven veranderen als je rustig bent. Door beter ademhalen activeer je zelfs de enorme braakliggende terreinen in je DNA. (bron: ‘Brengers van de Dageraad’, Barbara Marciniak)
keep-calm-and-choose-to-shine2. Zet je Wifi eens uit en voel het verschil.
3. Maak 3 keer per dag contact met je passie. Wat wil je nu? Waar word je blij van? Geef antwoord op je eigen vraag en beweeg van daaruit weer verder. Is passie iets voor alleen je vrije tijd? Ervaar eens dat passie een organiserend principe kan zijn voor je.
4. Waardeer wat je fijn vindt. Geef energie aan wat goed gaat. Als iets ‘negatiefs’ benoemd moet worden, doe het dan. Maar focus vooral op waar jij heen wil, vanuit je hart, vanuit je positieve gevoel en spreek minimaal 5 x per dag je waardering uit voor iets of iemand. Zie eens wat dat doet.
5. Ga in de helicopter: kijk in de interactie met anderen ook eens vanuit een hoger perspectief wat er gebeurt en wat je anders kunt doen. Geeft grote eye-openers.
6. Ga dansen! En laat non-verbaal aan je collega’s zien hoe het was! Zoals de Shine-dansavonden in Club Lite, Amsterdam, met DJ Kareem Raihani.
7. Ga meer lachen! Y’all know me…  🙂

Er is veel meer natuurlijk. Tot glowens!20140205_MB75564-2-2_pasfoto_lr