Zouden we deze uitspraak na vandaag meer horen of juist minder: ‘Koning!’ Geroepen naar iemand die iets stoers en heldhaftigs, iets knaps. Vaak in kringen van studentikoze types, beetje ballerig zeg maar.

Nieuwe potentie

Wat Willem-Alexander doet is ook best knap. Na jaren wachten wordt hij koning van een heel land. Hij treedt daarmee echt uit de schaduw van zijn moeder. ‘Koning!’ Van een heel mooi land, een heel belangrijk land ondanks alle zelfbeklag; wel een land dat het moeilijk heeft. Tegelijkertijd een land met zoveel potentie. Ons land! Ik heb me regelmatig afgezet tegen het koningshuis de laatste jaren, maar de balkonscene deed me toch wel wat. Er wordt nieuwe energie gebundeld. Er is nieuwe potentie. Willem-Alexander is Koning van iedereen en dat is mooi.

 

Sacred Masculine

De kracht van een koning is pure mannelijke leiderschapsenergie. The Sacred Masculine, kennen we dat werkelijk? Kunnen we de authentieke kracht van mannelijke leiders omarmen? We hebben meer sacred feminine nodig, maar ook sacred masculine. Heiligheid belichaamd door een man op het podium, dat wekt vertrouwen, geeft richting en duidelijkheid.

Een koning is eigenlijk een afgezant van hogere machten. Vandaar de kroon….het is een kanaal voor de band met de hemel, de kosmos waar zoveel informatie en inspiratie, en potentie aanwezig is die via ons vorm krijgt.

Goed volk…

Ik ben heel benieuwd hoe Willem-Alexander het gaat doen. Ik hoor vaak om me heen dat hij niet de slimste is, en wat ingestudeerd praat. Dat kan. Ik heb een beter idee: laat los of dat zo is, en help hem. Hij kan een ‘betere’ Koning zijn, als wij een ‘beter’ volk zijn. Een volk dat tot verdere eenheid komt! En naar een hoger bewustzijn gaat.

Nieuwe vormen

Welke nieuwe vormen gaan wij, Nederlanders, wonderdanen van Wim-Lex, dan laten doorkomen? Het is zo hard nodig nu. Nieuwe vormen voor onderwijs, zorg, politiek, communicatie, bankieren, etc etc. Wat voel jij dat er nodig is en waar jij aan bijdraagt?

Export van bewustzijn

Nederland heeft al een hoog bewustzijn in de wereld. Gezien de misère waar we ook in zitten is dat niet altijd zichtbaar, maar het is echt zo in mijn beleving. We kunnen ons hogere bewustzijn laten uitstromen over de wereld, net zoals we vroeger de wereldzeeën bevoeren. We hebben echt veel te bieden. Beseffen we dat?

Laat ons daarom koopvaarders van bewustzijn zijn, met de nieuwe koning aan het roer…dan zetten we de Kroon op ons werk en zijn wij een goed volk!