Let’s get Reaal! Is het echt? Voor slechts 220 euro per persoon hebben jij en ik een heerlijke 16 miljoenzitsbank opgeduikeld. Had jij niet voor mogelijk gehouden. Nee, dit keer niet op Marktplaats. Kom vanavond naar de Graadt van Roggenweg in Utrecht om hem uit te proberen. Lachen toch? Kan iedereen meteen op visite komen. Familie waren we toch al wel van elkaar. Het Tros-gevoel, weet je wel. Ans, schenk jij de koffie? Ome Jeroen neemt de koekjes mee.

Let’s get real. Welke leraren, boeken en media hebben Sjoerd en vrinden beïnvloed? Wie stelden hem aan als bestuurder? Wie zijn zijn klanten geweest? Die vet geld inbrachten? Ik ook! For real. Krijg ik dan ook pek en veren? Welke mechanismen en bewustzijn in de wereld maakten dat dit kon gebeuren? Zie Spiral Dynamics: elke beschaving maakt in een spiraal fundamentele ontwikkelingsslagen door. De lust naar succes en materie is een daarvan. Het is een ervaring, een station op onze reis. Dank je wel, ik reis weer verder. Op weg naar nieuwe belevenissen.

Let’s get reaal. Meaning: let’s get koninklijk. Laten we ons nou eens gedragen als de koningen die we werkelijk zijn. Sjoerd is wat roekeloos geweest, tuurlijk. Maar om hem dan te bedreigen en fanatiek te gaan tweeten om bonussen terug te krijgen, jongens…

Ja, ik vind ook dat hij moet terugbetalen. Maar ik laat het los. En kijk naar mezelf. Welke Sjoerd van Keulen zit er in mij? Ik pak ook mijn voordeeltjes. Ik kom er rond voor uit. Dat is stap 1, en stap 2 is een persoonlijk cultuurverandertraject. Met een on the job change-my-attitudeprogramma. Heb daarvoor geen interimmers en therapeuten ingehuurd. Dat scheelt weer. Of had je interesse? Wel beschik ik over een bataljon onzichtbare projectmedewerkers. Thanks and praises.

Let’s get real. Waar zie je Sjoerd voor aan? Oh ok, ik snap het wel, je zoekt rechtvaardigheid en je bent slechts wat intrapersoonlijke strubbelingen en gedachten aan het projecteren op hem. Is ok, is ok, ik zal het hem uitleggen. Je wilt een rechtvaardige wereld vermoed ik? Juist, ik ook. Wat heb jij daarin te geven? En kun je wel werkelijk ontvangen? Anders krijg je niets van hem, noch mij. Ook al zouden we willen!

Let’s get this reality soap: de wereld is een illusie. Sjoerd en zijn avonturen dus ook. En we doen allemaal net alsof dat niet zo is. De grootste grap: zo hoort het! Want dat betekent dat we moeite moeten doen om te ontwaken. Je moet er wat over hebben. Je incarneert, je vergeet alles (op bewust niveau althans), je gaat lekker rondwentelen in 3D, je komt van alles tegen, je vindt liefde, er zijn pijntjes groot en klein, je gaat keihard op je bek, je wordt boos om Sjoerd, je laat je verleiden door allerlei geneugten. Om erachter te komen dat dit niet alles is. Tegelijkertijd is het alles ineen. In 3D (de derde dimensie, waarin wij leven) zijn we gezakt in de duisternis, om hoog te kunnen stijgen. Eerst goed alles doorvoelen, de zure appel enzo….dan mogen we verder. Come fly with me!

Let’s get real: jij en ik hebben het gemaakt. Hebben het echt gemaakt! Wat? De wereld natuurlijk. Gemaakt? Als in: ‘fake’? Als in: ‘hebben succes bereikt’? Als in: ’gecreëerd’? Ja psesies…zeg het maar! Laten we werkelijk worden.

Let you and me really get it. Jij en ik maken de wereld echt. De uitkomst van alles hangt af van jou en mij. De wereld is in feite een game – alleen wist jij niet dat je meespeelde. Je dacht dat je alleen ernaar keek. Je dacht dat de poppetjes door jou bediend werden. Dat je erbuiten stond. Je wist nog niet dat jij een van de poppetjes was. En een groter poppetje bedient jou. En jij bent dan weer deel van dat poppetje. Als we de Sjoerd in onszelf bevrijden en vergeven, dan is mij dat wel meer waard dan 3,7 miljard. Know what I’m saying?

Let yourself get real. Word een koning, een koningin. Doe het met dat deel van jezelf dat weet dat je het kunt. En geen vieze schoenen op de SNS-bank he!

Blessings………..