Kan dit verzoek, of liever: commando, zo klinken op kantoorgangen, bij koffieautomaten, in directiekamers, projectgroepmeetings? ‘Ogen dicht!’, om te kijken van binnenuit en voorbij de geijkte patronen in onze waarneming. En ‘hart open!’, om empatisch te luisteren. Zou het werken? Nee natuurlijk.

Overgangstijd

Deze tijd is een overgangstijd naar andere manieren van kijken, voelen, besturen, organiseren, opleiden, leren en werken. Die manieren zijn er al, in onszelf. De vraag is, (hoe) kunnen we ze omarmen en laten werken? Hoe sluiten wij, ieder op z’n eigen manier, onze ogen en openen we ze opnieuw, verfrist? Hoe openen we ons hart? Wat is het Nieuwe Luisteren?

Op expeditie

Dat samen vraagt om op expeditie te gaan. Op pad naar iets nieuws, terwijl je niet zeker weet of je het doel haalt. Maar goed ook want waar is anders de kick. Je bent geïnspireerd, gaat ervoor….en als de reis begint is er vooral avontuur. Daarin bouw je voort op de bedding vanuit de voorbereiding.

Heb je de tijd genomen de rugzakken te beoordelen? Koffie met elkaar gedronken? Voelde je je vrij om je uit te spreken als iets niet ok voelde? Werd je dan gehoord? Of was er een sfeertje waarin enkelen het hoogste woord hadden en bezwaren snel werden weggewimpeld?

Flippen over zakje pinda’s….

Of heb je samen een werkelijke bedding laten ontstaan, met rust, duidelijkheid en veiligheid, zodat niemand hoeft te flippen over een zakje pinda’s? Dit gebeurde letterlijk op een Nederlandse Mount Everest-expeditie, in de bittere vrieskou op kilometers hoogte met erg vervelende gevolgen, zoals jaren geleden te zien was op TV. Waarschijnlijk voelde deze klimmer zich ergens niet gehoord. Dat kan een tijdje goed gaan, maar vroeg of laat klemt of knalt er iets in een werkproces.

The Wheel of Fortune

Suerte Expeditieteam werkt met het expeditiewiel – the Wheel of Fortune: een viertraps ontwikkel- en innovatieaanpak voor teams en organisaties. Stap 1 gaat over inspiratie en bezieling; zoals: wat zijn onze echte verlangens? Vervolgens is bedding nodig. Vaak onderbelicht: de tijd nemen een sfeer en setting te creeren waarin het kan stromen, vanuit vertrouwen en toegewijde aandacht en waarin medewerkers zichzelf zijn. Te snel naar stap 3 en 4 (ontwikkeling en realisatie), zonder aandacht voor diepere verlangens, geeft suboptimale resultaten. Dan worden individuele en gedeelde doelen van stakeholders moeilijker bereikt.

Zeg, luister nou eens…

De fasen van verlangen en bedding zijn dus cruciaal voor succes. Hoe besteed je daar aandacht aan in organisaties? Wat kunnen we anders doen? Dieper en bewuster luisteren is een heel belangrijk aspect ervan, waar we op focussen in de workshops op 29 augustus. Wat voor moois is bereikbaar als we deze vaardigheid beheersen?

Niveaus van luisteren

Theory U werkt met vier niveaus: downloaden – feitelijk luisteren – empatisch luisteren –generatief luisteren. Je kunt zeggen: iets alleen even aanhoren – letten op feiten en verschillen – luisteren vanuit je hart – luisteren op dieper niveau, en in de gezamenlijke, creatieve ‘space’ iets nieuws laten ontstaan door werkelijk aanwezig te zijn. Soms is downloaden genoeg. Maar voor de complexe vraagstukken van deze tijd mogen we vaker doorschakelen naar generatief luisteren.

Wat gaan we doen?

Op donderdagmiddag 29 augustus a.s., op HR-festival Learning Lane in Driebergen, geeft Suerte Expeditieteam hierover 2 maal een workshop. Daarin gebruiken we deze vier luisterniveaus als houvast om in een interactieve werk- en ontmoetingsvorm een concreet vraagstuk op een verrassende manier te beantwoorden. Al doende leren we bewuster luisteren en bedding creeren. Doel is een ervaring die jou handvatten geeft voor jouw organisatie. Wees welkom!

Workshopbegeleiders: Marnix Lamers & Arjan van der Poel van Suerte Expeditieteam – gids voor het versterken van leiderschap binnen organisaties en voor het creëren van bedding voor team- en organisatievernieuwing. www.suerte.nl