Deze kreet was te horen in zo’n knallende housemuziek-floorfiller uit de jaren 80. Een stevige mannenstem die de klemtoon legt op ‘be’, cool slepend: ‘beeeee-gin!’.  Het zinnetje werd een aantal keren herhaald. Als een mantra. Was mooi, hij is blijven hangen bij mij. Dikke kans dat jij ‘m niet kent. Ik kon ‘m echter niet meer vinden op het web.

Dichtbij vuurwerk

Begin? Wacht even…er is geen begin, er is geen eind aan het leven. Maar als er ooit een breder zichtbaar begin was van de Holy Shift, de grote transitie van onze wereld, is het nu. Of morgenochtend. Of toch iets later? Het is heel dubbel….we zijn heel dichtbij het echte vuurwerk van de grote zichtbare sociale veranderingen. En tegelijkertijd vind ik het moeilijk – want niet helemaal gepast – om gegarandeerde data te noemen voor specifieke gebeurtenissen. We kunnen ons niet daarop vastleggen, zo werkt het universum niet.

Mee-maken…dit jaar

Ik kan wel iets globalers zeggen: ergens het komende half jaar gaan we verdergaande stevige veranderingen zien. In banken, politiek, enzovoort. Nog steeds verbaast het mij hoe weinig mensen het echt kunnen geloven, maar ja alles ligt precies op schema. Toch merk ik dat steeds meer mensen ergens voelen dat de organisatie van onze wereld echt niet meer kan. ‘Maar ja, zo is het nu eenmaal, dat verander je niet zo snel.’ Deels waar, deels niet…we gaan het mee-maken.

Evidence based

Het zit allemaal in ons. Het echte vuurwerk zit in ons. Als wij de veranderingen toelaten, dan komen ze makkelijker en sneller. Komen doen ze toch wel. Dat is voor mij na vele jaren onderzoek evidence based knowledge. Bewezen, doorvoeld, beproefd, weloverwogen. Ja, ik ben sterk beïnvloed door allerlei externe bronnen. En ik heb die op me laten inwerken en mijn Inner Voice zegt: ‘het is waar.  We gaan toe naar verdere eenheid. Naar rechtvaardigheid. Naar werkelijke welvaart, eerlijk verdeeld’. Het wordt een feest! Wat zeg ik? Het is al een feest. Al moeten we ook door de zure appel heen bijten, van stijgende werkloosheid en dergelijke. Gaat de voedselvoorziening het houden? Ik weet het niet. Denk het toch wel. Spannende tijden. En we komen er doorheen.

Doorbraak

Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat het komende half jaar alles helemaal al ten positieve veranderd is, maar wel dat er voor 21 september een enorme doorbraak komt in bewustzijn, met zichtbare gevolgen. het hangt wel mede af van jouw en mijn bewustzijn. gaan we dagelijks in meditatie? Dat soort ‘zaken’ is echt nodig, meer dan ooit.

Het lont brandt al

De duizendklapper in jouw en mijn hart zal afgaan. Het lont is al lang aangestoken. Een lang lont, gevoed door diepe wortels in een ver verleden…als hij klappert zullen we nieuw licht zien, nieuwe geluiden horen, kreten van bevrijding, verwondering, diepe vreugde.

De velden en lagen van het universum die ons informeren en formeren, zijn er al helemaal op ingesteld. Moeder Aarde ook. Zij zit al op een hoger level. Het is nu echt aan ons om onszelf verder te openen.

Hoe voelt het?

Hoe voelt dit voor jou? Wat zegt je hoofd? Wat zegt je hart? Wat zegt je buik? Tell me! Ik ben super blij en merk dat ik veel meer focus en drive heb. Geen tijd meer voor non sense. Mijn hart juicht.

Voor organisaties

Wat betekent dit allemaal voor teams en organisaties? Veel. Alles. Het is niet aan mij om te zeggen wat precies wanneer haalbaar is, maar ik ben zeker dat hoe dan ook gevraagd wordt om nieuwe vormen van samenwerking. Andere financiering. Meer flexibiliteit, en wat mij betreft dan wel meer bedding met elkaar. Dus geen vluchtigheid, maar kunnen rusten in de relatie. Ieder vanuit eigen kracht.

Het vraagt om aandacht, afstemming, dieper luisteren naar elkaar. Terug naar de kern. In onszelf vinden we Unity. Gek he! Paradox? No sir.

Wat draag je bij?

Wat is jouw wezenlijke bijdrage aan deze wereld in transitie? Het gaat om jouw kracht; veranderkracht van binnenuit. Waren we dat vergeten? Oeps. We leren…Deze overgangstijd vraagt om persoonlijk leiderschap en diep vertrouwen om verbonden te zijn met je kern en de wereld. Om medeschepper te worden van de nieuwe wereld, met het hart als innerlijk kompas. Zeker nu houvast lijkt weg te vallen en veranderingen elkaar snel opvolgen. Het is net een expeditie…

Gids op het veranderpad – ga mee op expeditie!

Ik en mijn teammates, Het Suerte Expeditieteam: Daniëlle, Arjan, Floor en Cor (niet op foto), hebben gekozen voor een rol als gids. Juist in deze weirde tijd. Met een duidelijke focus op het versterken van (innerlijk) leiderschap binnen organisaties en op het begeleiden van co-creatie. Voor diepgaande innovatie werken we vanuit zuivere communicatie, samenwerking, vertrouwen en veiligheid. Ontmoetingen van mens tot mens die er toe doen en een beweging in gang zetten.

May The Source Be With You – www.suerte.nl

‘The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams’ – Eleanor Roosevelt