5 dagen voor de eerste Nieuwe Waarde Experience (31 mei Bunnik)….tijd voor meer inspiratie en concrete voorbeelden.

Wil je een voorvangnetbeeld van een nieuwe waardecreatie? Kijk ‘ns hier.

sociaalJip de Ridder van Common Easy neemt je graag mee op reis door nieuw verzekeringsland. Op een manier waarbij je eigen waarde opbouwt én met elkaar deelt daar waar het nodig is. Er lekt dan niets naar een duur en grotendeels overbodig groot verzekeringsbedrijf. Dat vaak nog niet eens uitbetaalt als er stront aan de knikker is. Kortom, echt anders dan anders.

Artboard-1-2-700x438Ik ken Jip nu al een tijdje (met pet op foto’s, op foto onderaan naast zijn broer en mede-oprichter van CE Florian), en laatst kon ik dan eindelijk zijn hele verhaal/presentatie horen in Arnhem. Gekscherend vertelde hij dat hij op z’n 8e verzekeringsagent wilde worden. Not. Want wiens kinderdroom is dat eigenlijk, om dat te worden? Wel wilde hij kajak varen in Alaska, in weidse natuur en vrijheid. Dat streven naar vrijheid kenmerkt hem nog steeds.

Met Common Easy focussen hij en zijn mede-easy-ers (zoals ik – doe jij binnenkort ook mee?) ook nu op vrijheid, en wel in financiële zin. Vooral vanuit het vertrekpunt van solidariteit en wederkerigheid. Je kunt nu 3 dingen verzekeren: inkomen bij uitval; pech; en schade aan gadgets/apparatuur. En er zullen meer mogelijkheden volgen.

Common Easy is niet alleen een tool maar ook een proces, een benadering….het werkt echt heel anders. Het blijkt wennen voor ons om niet meer te denken in termen van ‘hullie’ en ‘ze moeten het maar voor me regelen’ en ‘ik trek die verzekeraar lekker leeg als ik pech heb, ik heb er jarenlang genoeg voor betaald!’.

En dat kan, die shift kan iedereen snel maken. Common Easy draait al, heeft al tientallen gebruikers, er is al een vangnet waar zelfstandigen gebruik van maken. Je beoordeelt elkaars aanvragen. Je bouwt een netwerk waarFlorianenJipmee je je vangnet vergroot. Je stelt zelf in welk inkomen je wilt verzekeren. En op het scherm bij je instellingen zie je duidelijk dat je meer zult krijgen als je meer geeft: als je invult dat je de mensen in jouw kringen meer bereid bent te geven wanneer ze het nodig hebben.

Common is het begrip voor ‘Meent’, dat we terugzien in ‘gemeente’: https://nl.wikipedia.org/wiki/Meent. Terug naar hoe het hoort, op een moderne manier. Common Easy zit niet alleen qua kernwaarden maar ook qua communicatie- en workflow en ICT zeer ingenieus in elkaar.

Neem ‘ns een kijkje op www.commoneasy.nl. Je kunt natuurlijk rondkijken, en je kunt ook de proef op de som nemen door te spelen met jouw getallen. Welk bedrag wil je verzekeren, wat wil je per maand inleggen, wat rolt daar dan voor dekking uit voor je? Je kunt ook een vrijblijvend, kosteloos account aanmaken zonder dat je al geld opbouwt. Daarmee bouw je al aan je netwerk.

Erg inspirerend, en ik hoop dat meer mensen dit voorbeeld volgen en zich aansluiten bij Common Easy!

Heb je vragen? Neem contact met Jip de Ridder via hallo@commoneasy.nl. Weet je nog een netwerk dat hem wil uitnodigen om het verhaal in geuren en kleuren te vertellen? Laat het hem weten, graag.