Nieuw, nieuw, nieuw. Volgende week wonen mijn vrouw, zoon en ik in een fraai nieuw huis, in Doorn. Met natuurlijke nieuwe buren, nieuwe energie, en niet te vergeten per die datum een nieuwe wasmachine en nieuwe fiets voor zoonlief. En er komt daar ongetwijfeld meer nieuws op de grond en van de grond wat ik nog niet eens kan overzien. Sowieso krijg ik zelf volgende week nieuwe contactlenzen, en een nieuwe bril… En vorige week is mijn PC vernieuwd. Werkt weer als een zonnetje.

Ook heb ik een nieuwe flexwerk-plek gevonden, in Zeist: Villa Mooi Zeist. Een plek om stil te werken, zakelijk of juist meer informeel te praten en ontmoeten, coachen en meer. Erg mooi gedaan, aanrader. In mijn beleving een nieuwe formule.

Vanuit Suerte Expeditieteam werken we op dit moment hard aan een nieuwe deal. We worden zoals het er naar uit ziet vaste supplier van een bekende ICT hardware- en opleidingsleverancier voor het begeleiden van ICT-afdelingen die willen veranderen naar meer servicegerichtheid. Mooi om te doen.

En er komt nu dan echt een nieuw seizoen: de herfst. Hij diende zich al een beetje aan, maar nu gaat de temperatuur dan echt zakken. Mag ook wel, want morgen begint de wintertijd…

Dus ja, nieuw, nieuw, nieuw en nog eens nieuw. Dan heb ik het nog niet eens echt over de Nieuwe Wereld in grotere zin: een wereld van hoger en harmonieuzer bewustzijn….maar ook weer wel want mijn wereld is erg nieuw op dit moment en de Nieuwe Wereld kan alleen maar bestaan uit ieders eigen wereld dacht ik zo.

Hoeveel nieuwe dingen kan een mens hebben? Veel. Ik houd van nieuw. Het geeft me verfrissing, dynamiek, verversing, extra dynamiek. Met mijn nieuwe bril hoop ik goed te blijven zien wat er nieuw is of kan worden. En anders doe ik de bril af en lenzen uit, dan zie ik ook iets nieuws J

En ja, ook ik houd niet altijd van nieuw. ‘Komt wel’ denk ik dan, wat kan betekenen dat ik iets wat ik echt leuk vind toch uitstel omdat ik denk dat het nieuwe, of het vernieuwen van iets, teveel energie vraagt.

Maar soms denk ik wel dat nieuw < > niet nieuw niet klopt als tegenstelling. Dat er eigenlijk niet zo veel nieuw is. Of misschien echt helemaal niets, in essentie. Is iets nieuws in feite niet een herschikking van het bestaande? Want iets bestaat altijd uit bouwstenen. En die bouwstenen waren er al. Waar komen ze anders vandaan?

Dames en heren, ik wens u veel plezier met dit nieuwe inzicht…