loser2Ik heb het gehad. Nu heb ik het niet meer. Het is me afgepakt, uit handen genomen, ontfutseld, er doorheen geglipt. Rien ne va plus en de illusie is niet meer van u! Herstel: niet meer van mij. Beschikken doe ik er niet meer over. Kan het niet meer inzetten. Weg, foetsie, kwijt, zou ik willen beweren. Het is een groot verlies.

Ik tel dan ook niet meer mee. Laat anderen maar tellen, ik ben de tel kwijt. Het is toch niet meer bij te houden hoeveel ik er kwijt ben.

Kortom, ik ben een loser. Een grote dikke have-not. Nog even spellen? L-O-S-E-R. Ofwel: V-E-R-L-I-E-Z-E-R.

Maar weet je…blij toe!! ik zeg ‘Oef, gelukkig maar’. Immers zwaar tevreden dat ik het kwijt ben. WIMG_0101ant-wat-is-het-eigenlijk-dat-er-niet-meer-is-in-me?

De illusie dat ik moet presteren. En nog harder moet werken. Dat het allemaal niet (goed) genoeg is. De projecties, de invullingen, de afscheiding, de haast, het duwen en trekken, de ego-boosts….

Los, weg, verschwunden….

Dit gun ik iedereen, en zeker de teams, afdelingen en organisaties die worstelen met de overgang naar de Nieuwe Tijd. De verschuiving van ego naar ziel, van exploitatie naar cocreatie, van afscheiding naar verbinding.

Goegemeente, wij zijn verheugd dat gij heden hier gegaderd zijt. Heden begraven wij diep onder de grond de vele illusies van Marnix Lamers. Lang werden ze geloofd. Lang werden ze geleefd en uitgedragen. Lang bepaalden ze zijn leven. Alle excuses, sorry, pardon dat ze uw leven wellicht negatief beïnvloedden. Wij danken hen hoe dan ook voor de wijze lessen en kansen die zij brachten. Amen.’

loserZeg, nu we het er toch over hebben, heb ik nog wel een leuke vraag aan u allen: wat gebeurt er eigenlijk met losgelaten illusies? Sterven ze echt? Of zijn ze meer voeding voor iets nieuws, iets vruchtbaars? Dan worden we W-I-N-N-E-R-S, door te winnen aan zelfliefde, acceptatie, aan werkelijke en duurzame groei….