webin3Zoekt jouw organisatie naar innovatieve online communicatie, zoals webinars? Of overweeg je zoiets? Als je het al doet, hoe tevreden zijn jullie met de tools?

Zeker voor de grotere (branche/beroeps)verenigingen en andere sterk kennis- en belangengerichte organisaties in het publieke domein heb ik een tip: het bedrijf Beankick kan veel betekenen. Juist voor  jullie is het aantrekkelijk denk ik, om makkelijk over vaardigheden en instrumenten te beschikken door op afstand samen te werken met partners en stakeholders.

Zelf heb ik mijn eerste webinar gegeven over ‘Joyfulness’ met Lucia van Beankick eerder dit jaar en dat ging erg fijn. Beankick heeft duidelijk veel gevoel voor zowel communicatie als techniek. Ga naar www.beankick.nl.

Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is. Denk aan een belangrijk contactmoment met een publiek: een presentatie, training/les/oefening/instructie, en er is meer mogelijk.

Beankick helpt organisaties die zich willen verdiepen in de mogelijkheden van (inter)actieve webinars voor bv. logomarketingcommunicatie, online leren en Het Nieuwe Werken. Een innovatief instrument in  strategische programma’s of campagnes.

In een goed webinar ga je interactief met elkaar aan de slag. Je kunt elkaar zien en spreken, kennis delen (bijvoorbeeld presentaties of documenten), werken in subgroepjes, debatteren of brainstormen op een whiteboard. Soms is het ook een middel om een transitie in een organisatie te versterken. Het is Lucia’s vak om samen met mensen in een organisatie te kijken waar slimme mogelijkheden liggen en dan stap voor stap te komen tot een implementatie.

Een recent voorbeeld is een project voor een opleidingsinstituut ‘EGC: E-learning programma Gecertificeerd Commissaris’. Beankick leidt dit project waarbij een traditionele (dure)  klassikale training uitgebreid wordt met een ‘blended’ variant. Dus het combineren van live netwerkbijeenkomsten met virtuele klassen, film en audio tot een interactief en aantrekkelijk nieuw programma. Hierdoor is het instituut in staat een nieuwe doelgroep te bereiken.

Andere klanten zijn bijvoorbeeld: Cor Molenaar met zijn programma Contextual Learning; een onderwijsadviesorganisatie (project klantgericht denken en werken);  een organisatie met een project voor Het Nieuwe Werken – samenwerken op afstand met branchepartners;  en het bedrijf Marktmonitor (campagne in de sector bodemenergie).

Informeer naar de mogelijkheden bij Lucia Buijs! www.beankick.nl