The power within

Wayra geeft impulsen aan het bouwen aan een wereld die werkt voor iedereen. Dat gebeurt door vergroting van vitaliteit voor teams en organisaties die willen vernieuwen van binnenuit. Die zich willen verbinden met hun eigen heelheid en hun plek innemen in het grote geheel, en daarin praktisch blijven en concrete stappen willen zetten. Die wakker worden in deze tijd van grote transformatie en doorkrijgen dat mensen in wezen geen consumenten zijn noch arbeidskrachten, maar mensen van vlees en bloed die betekenis zoeken in het leven.

Wayra betekent ‘wind/levensadem/boodschap’ in het Quechua, de taal van de Andes. Die elementen typeren dan ook de man achter Wayra: Marnix Lamers: inspirator, trainer & facilitator (geboren 1970 Den Bosch; wonend in Doorn).

Inspirerend…dat is wat Marnix Lamers vaak hoort als hij zijn licht laat schijnen. Een creatieve geest die energie en sfeer brengt en uitnodigt de blik te verruimen voorbij de waan van de dag. Hij stimuleert mensen en teams/organisaties zich te verbinden vanuit bezieling, plezier en gelijkwaardigheid. Lachen speelt daarin een grote rol.

“De huidige transitie in de wereld is groots en vraagt werk. Tegelijkertijd moeten we vooral veel blijven lachen en onszelf niet al te serieus nemen. Dan gaan we kwispelen! Ik heb ontdekt dat werkelijke vitaliteit van mens en organisatie over veel meer gaat dan voeding, bewegen, etc. Doen waar je blij van wordt is het credo. Dat doen wat vervulling geeft.”

Na een jeugd in Noord-Brabant volgde hij de HEAO Communicatie in Utrecht en groeide door in het vak o.a. bij enkele communicatiebureaus. CV in het kort:

    • 1995 – 1998: projectmedewerker bij Stichting Promotie Haags Basketball
    • 1998 – 1999: jr. projectleider communicatie bij bureau Korbee & Hovelynck, Bilthoven
    • 1999 – 2005: Communicatieadviseur bij bureau Communication Concert. Opdrachtgevers o.a. NS, KPMG, KNVB.
    • 2005 – 2007: Communicatie- en marketingadviseur bij beroepsvereniging V&VN
  • 2007 – nu: eigen onderneming Wayra – Vitaliteit vanuit Verbinding. Daarnaast ook actief geweest in Raakvlak – voor verbindend ondernemen, Energiecafé Nederland, Suerte Expeditieteam.

Op zijn 16e was Marnix al basketballtrainer en het werken met groepen zette zich vanaf 2008 sterker door. Gaandeweg ontwikkelde hij zich tot onder meer een veelzijdig trainer/facilitator en spreker.

Marnix geeft unieke impulsen aan groepen door middel van zijn trainingen en workshops. Dat draagt sterk bij aan verander- en cocreatieprocessen van organisaties.

Wayra – Wat speelt er? is partner van onder meer:

* Netwerkgids Nederland: als spreker en facilitator van origineel verbindende sessies op netwerkevents

* Teamspeling: als trainer/facilitator

* Projob: als trainer/facilitator

Campus Landgoed Zonheuvel